Kevät 2015

Kevät on edennyt jo pitkälle, tai no kesähän nyt jo on, sitten viime kirjoituksen.

Vappuaattona meillä oli perinteiset Vappu-purut, joihin Teemu oli pukeutunut teeman mukaisesti. Pösökin pääsi leikkimään Teemun kanssa. Olemme käyneet leikkimässä noin parin viikon välein. Katsotaan mitä tuosta tulee vai tuleeko mitään. Ainakin yritystä on :) Kuvia treeneistä löytyy: http://mimma.kuvat.fi/kuvat/Treenejä 2016/


Toukokuun alussa käytiin paimentamassa Reiskan ja Pösön sekä muiden beussien kanssa Suomen Beauceron Ry:n paimennuspäivällä. Sää suosi meitä tällä kertaa ja taisin hieman käräyttää niskani, kun ei ollut tottunut moiseen aurinkoon. Pösölle tämä oli ensimmäinen kerta, kun oli aitauksessa lampaiden kanssa. Enemmän sitä kiinnosti se lampaan kakka kuin itse lampaat. Eipä taida meidän Pössiksestä lammaspaimenta tulla :)


Reiska sen sijaan hoiti meidän perheen osalta paimennuksen mallikkaasti. On se jäätävää katsoa, miten koiralla on niin vahvana luonnostaan paimennustaipumus esillä. Ensimmäisellä kierroksella Vesa kävi isolla laitumella tekemässä itsekseen tasapainokuljetusta. Toisella kiekalla harjoittelivat pyöröaitauksessa poispäinajoa. Reiska joutui oikein "painimaan" yhden lampaan kanssa, joka ei meinannut liikkua minnekään. Fiksusti se hoiti tilanteen ja antoi lampaalle tilaa ja odotti, että liikkuu ja lähti sitten vasta itsekin liikkeelle. Tämä samainen yksilö oli varsinainen itsepäisyys. Nyt vain harjoitusta enemmän Reiskalle ja kohti paimennuskokeita. Kuvia päivästä löytyy: http://mimma.kuvat.fi/kuvat/5.5.2016+Beussipaimennuspäivä/


Sveitsin matkalta ei tullut saatu toivottavia tuloksia; Jopo synnytti yhden elinkelvottoman pennun :( Näin ollen Jopolit oli sitten näissä kuudessa ja suunnitelmissa on sterilsoida Jopo syksyn aikana. Harmittaahan tuo, mutta näin tämä on ilmeisesti tarkoitettu.

Toukokuussa järjestettiin myös RotuRace. Tomerista saimme kokoon yhden joukkueen, jonka nimeksi tuli Tomeran Ykkösketju. Pösö pääsi juoksemaan myös joukkueeseen. Olimme pukeutuneet teeman mukaisesti jääkiekkoaiheisesti ja pelasihan Suomi samana päivänä jääkiekon MM-kullasta. Muut joukkueessa olivat: Hanna ja Laku, Kipa ja Naava sekä Minna ja Luna. Pösö juoksi joukkueen viimeisenä. En tiedä, mitä lähdössä tapahtui, mutta ajanotto ei mennyt päälle. Näin ollen jouduimme Pösön kanssa uusimaan juoksun. Näin mutu-tuntumalla sanottuna; eka juoksu oli nopeampi kuin toinen. Joukkueen lopullinen sijoitus oli kuudes; kaikkiaan joukkueita starttasi 17.

Muutama kuva minun ja Pösön suorituksesta (kuvat ottanut Satu Rajala/Molossi Race Ry)Hanna teki hienon videokoosteen meidän joukkueen suorituksesta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti