7.7.2013 Päiväkäynti Tsekeissä

Pääsin taasen käymään Tsekeissä ja tällä kertaa en mennyt palloilemaan Prahaan vaan minut tultiin hakemaan kentältä ja lähdettiin kohti Tsekin maaseutua. Mikäs siinä oli mennessä, kun ilma oli mitä mainioin ja seura mukavaa :) Ajoimme läpi kaupunkien ja kylien, matkalla näin mm. "aurinkopaneeli- ja olutpeltoja". Olin oikein iloinen päästessäni tutustumaan muuhunkin Tsekkiin kuin Prahaan. Pistäydyimme myös tämän vuoden FCI IPO MM:ien isäntäkaupungissa eli Roudnice nad Labem:ssa. Näytti oikein kivalta kaupungilta ;)

Kävimme syömässä perinteistä tsekkiläistä ruokaa pienessä viehättävässä ravintolassa jossain kylässä. Ruokalista oli ainoastaan seinällä liitutaululle kirjoitettuna ja sekin tsekiksi ;) Onneksi oli tulkki mukana, mutta en ole ihan varma mitä söin, sen piti olla villisikaa gulassikastikkeen kera. Hyvää ruoka kuitenkin oli ja se on tietysti pääasia. Matka jatkui ruokapaikasta kohti ulkoilualuetta, joka sijaitsi Zahrádkyssä. Ulkoilualuetta kutsuttiin Peklo eli helvetti :) Otimme koirat ulos autosta ja menimme kävelemään pariksi tuntia. Luonto ja varsinkin kalliot olivat aivan mahtavia siellä. Olihan siellä tsekkiläisessä metsässäkin itikoita, olo oli siis kotoisa :) Nappasin muutaman kuvan kännykällä, jotka alla.

Ulkoilun jälkeen olikin jo aika lähteä paluumatkalle kohti Prahaa ja lentokenttää. Ostimme matkanvarrelta vielä hedelmiä tienvarsikojusta välipalaksi. Kirsikat, mansikat, aprikoosit ja vadelmat olivat raikas eväs helteisenä päivänä. Saavuimme lentokentälle ja saimme myös "tuliaiset" pakattua minun mukaani. Enää oli vuorossa haikeat jäähyväiset tälle kerralle. Päivä oli aivan ihana ja oli oikein mukavan nähdä Tsekin luontoa ja maaseutua. Thank you Laila showing me beautiful Czech nature and countryside!

Kuva vielä minusta ja Tsekin tuliaisista:

Rähjääntynyt reissulainen :)

1 kommentti:

  1. Se on semmonen MatkaMimma <3 Kiitos paljon!

    PS oli tosi kivat tuliaiset :)

    VastaaPoista