14.9.2013 Suomen Beauceron Ry:n MH-kuvaus Ikaalinen

Alunperin mun piti lähteä Jopon kanssa treeniporukan leirille Rotikkoon, mutta Jopo päättikin, että näin ei tehdä, joo meillä koira päättää, mitä tehdään ja mitä ei ;) Suunnitelmat siis muuttuivat ja lähdin katsomaan beussiyhdistyksen järjestämään MH-kuvausta Ikaalisiin. Siellä oli paikalla kolme Tomeraa G-pentueesta. Alunperin piti olla kuusi, mutta tuli juoksua, päällekkäisbuukkausta ja tapaturmaa, joten joukko kutistui kolmeen. Meitä oli paikalla iloinen porukka tomeria katsomassa suorituskia. Harmittavaa oli se, että beusseja ei kaiken kaikkiaan ollut kuin neljä. Tomerien lisäksi oli yksi Akhilleus koira. Olisihan se hyvä, että beusseja osallistuisi kuvauksiin, kun niitä järjestetään.

Tomeraa porukkaa

Ensimmäisenä kuvausvuorossa oli Tomeran Granaatti eli Lilo. Lilon kuvaus meni oikein hyvin eikä yllätyksiä tullut koiran käyttäytymisessä. Kuvaajat mainitisvat erityisesti etäleikin kohdalla, että Lilo on ollut niitä harvoja, joilla on ollut lähtöyrityksiä etäleikkijää kohti. Lilolla on ollut kunnon "testiputki" päällä, kun muutama viikonloppu sitten oli jalostustarkstuksessa. Niin ja mainittakoon, että Lilon omat omistajat eivät päässeet paikalle vaan Marika vei Lilon MH-kuvauksessa läpi. Eipä tuo näyttänyt Liloa haittaavan, kuka siellä remmin päässä oli :)

Lilo tomerana aaveilla
Lilon jälkeen tuli "väärän" rotuinen Hilla-labbis. Hilla veti kuvauksen oikein hyvin ja reippaasti läpi. Saaliin perään lähtö oli kyllä sellainen rakettilähtö. Hillakaan ei testistä järkyttynyt tai pelästynyt.

Hillan saaliin perään lähtö
Kolmantena oli vuorossa Taika. Harmittavasti mulla tuli kameran muistikortti täyteen Taikan haamujen kohdalla ja en saanut enää kuvia kahdesta viimeisestä beussista. En ollut muistanut poistaa jalostustarkastuksen kuvia muistikortilta pois ja vaikka sain niitä poistettua, ei kamera enää hyväksynyt muistikorttia. Taikan kuvaus meni myös ilman yllätyksiä läpi.

Taika leikkii
Jäljellä olivat vielä Urpo, joo koiran kutsumanimi on Urpo :) sekä Akhilleuksen beussi. Näiden kahden välissä oli rotikka, jonka aikana pidimme "ruokatauon" autolla. Muita emme jäänetkään katsomaan vaan lähdimme pizzan kautta kotiin :) Päivä oli oikein mukava ja oli taas niin ihana tavata tomeria.

Tosin saimme jälkikäteen kuulla, että olimme aiheuttaneet paheksuntaa muun rotuisen keskuudessa :o En ymmärrä tätä kommenttia, koska katsoimme vain "omat" koirat emme yhtä ainoata toisen rotuista. Yleisöä ohjaava toimihenkilö oli hieman tyly, jos ko. henkilö onkin tarkoittanut häntä, en tiedä. Mutta onhan se aika kumma asia, jos edes kasvattaja ei saa arvostella omia kasvattejaan :o Meillä tomerissa on mielestäni niin hyvä yhteishenki, että omistajat kestävät koiriensa arvostelun siitä loukkaantumatta. Eikä arvostelu tarkoita haukkumista. Jokaisessa koirassa on omat puutteensa ja vahvuudet, mutta aina ne on omistajille yhtä rakkaita! Lisää kuvia löytyy: kuvat.fi:stä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti