BALTV-06 EEV-04 Tomeran Tuhina BH TK1 31.8.2002-3.1.2014

Raskas päätös tuli tehtäväksi joulun jälkeen. Juoduimme luopumaan rakkaasta mummo-koirastamme Pikistä. Pikillä alkoi vanhuuden oireet sen verran vaivaamaan, että oli reilua tehdä viimeinen palvelus rakkaalle ystävälle. Suru ja kaipuu on kova, mutta tiedän, että tämä helpottaa. Piki tulee elämään aina meidän mukana muistoissa.


Piki oli meidän toinen beussi ja voi, että sen syntumää odotettiin. Vihdoin se oma penneli oli kotona pyörimässä. Pikiin latasin toiveita ja odotuksia, mutta valitettavasti PK-puolella ne eivät täyttynyeet. Oppia tuli sitäkin enemmän koiran kouluttamisesta lisää. Saimme suoritettua BH:n sekä TK1 koulutustunnuksen. Hakukokeessa kävimme muutaman kerran yrittämässä, mutta tulosta emme saaneet. Piki oli luontaisesti matalanenäinen jälkikoira. Sitäkin treenasimme, mutta emme kokeisiin asti kerenneet.


Piki siirtyi Vesalle agilitykoiraksi ja he kisasivat kolmosissa. Pikin kompastuskiviä agissa olivat kontaktit, kepit sekä putket, joihin se oli hulluna. Agilitykisastartteja kertyi Pikin elämän aikana noin 200, pohjoisin kisapaikka oli Kemi; on siinä kierretty ympäri Suomen maata aika kohtuullisesti :) Monena vuonna käytiin Ahvenanmaalla Zorro-cupissa, jotka olivat mukavia tapahtumia ja seura tietenkin huippuluokkaa!


Näyttelyissä Piki menestyi kohtuullisesti. Titteleiksi se sai Baltian Voittaja 2006 ja Viron Voittaja 2004. Lisäksi se sai vara-serttin Ruotsin Maailman Voittaja näyttelyssä (epävirallisesti PN2), useampi erikoistuomari Ranskasta antoi sille ERI:n ja vuonna 2012 erikoisnäyttelyssä se oli näyttelyn paras veteraani sekä paras narttu kakkonen. Tämän lisäksi ko. tuomari  mainitsi haastattelussa erikseen, että erikoisnäyttelyn paras veteraani oli hänen mielestään rodunomaisin koira ko. näyttelyssä. Pikillä oli kasassa tarvittavat serttit muotovalioarvoa varten, mutta käyttötuloksen puuttusessa ei FI MVA-titteliä saatu. Lisäksi Piki on saanut useamman CACIB:in.


Lisää Pikin saavutukista, tuloksista sekä vidoita voi käydä katsomassa Pikin-sivuilta.

Kiitos Petille tästä ihanasta ja rakastetusta prinsessasta <3 Hyvää matkaa Piki!


6 kommenttia:

  1. Osanotot Minna! Ja Pikille hyvää matkaa taivaaseen ♡ :'(

    VastaaPoista
  2. Lämmin osanotto ja voimia suureen suruunne! Hyvää matkaa Piki-pikkuruiselle sateenkaarisillalle! <3 T: Taavi-veikka ja lauma

    VastaaPoista
  3. voimia mimma ja vesa! hyvää matkaa piki <3

    VastaaPoista