19.1.2014 Tokon alokaskoe Riihimäki

Ilmoitin Jopon tokokokeeseen Riihimäelle testakakseni, miten tottis sujuu koetilanteessa. Aamu oli kylmä; auton pakkasmittari huiteli siellä -20 yläpuolella. Koe onneksi järjestettiin hallissa, joten lämpötila koepaikalla olisi plussan puolella. Olin saanut Vesan houkuteltua mukaan kuvaamaan suoritusta. Ilmottauduin ja vein Jopon siruntarkastukseen. Hieman oli ahtaat tilat kulkea koiran kanssa ilmoittautumispisteen läpi, mutta päästiin kulkemaan ilman välikohtauksia. Alokasluokassa oli ilmoittautunut 20 koirakkoa, joista paikalla oli 19. Meillä oli tokavika kilpailunumeo eli 19. Näin ollen olimme viimeisessa paikallamakuuryhmässä. Tuomarina oli Hannele Pörsti.

Paikallaoloryhmät otettiin perätysten ja sen jälkeen vasta yksilöliikkeet. Ennen paikallaoloa tarkastettiin luoksepäästävyys. Meidän kohdalla tuomari kysyi, että hyppääkö se syliin, minä siihen, että ei kait :) Eihän Jopo nyt ihan tattina istunut ja tästä meni muutama piste luoksepäästävyydestä. Luoksepäästävyyden jälkeen tuomari kävi puhdistamassa kätensä ja tässä välissä Jopo haukahti pari kertaa. Sen jälkeen, kun liikkeenohjaaja kysyi, että onko valmista, Jopo ei äännellyt. Itse paikallaolo ja sivulle istuminen liikkeen loputtua sujui virheettä. Silti tuomari antoi meille arvosanaksi kahdeksan paikallamakuusta, koska haukahti ennen liikkeen alkua, vaikka itse liikkeen suoritti hiljaa. No ei voi mitään.

Molemmissa seuraamisissa Jopo haukahti sekä väliajoilla. Muut liikkeet suoritti oikein eikä liikevirheitä tullut. Hypystä seisomista oltiin harjoiteltu kerran omalla pihalla ja sekin onnistui loistavasti :) Kokonaisvaikutelmaksi saatiin kuusi. Tämä varmaan siitä, että Jopo haukahti silloin tällöin. Ykköstulos saatiin pisteillä 164. Pääasiahan tässä oli se, että Jopolla pysyi vire koko kokeen ajan ja teki liikkeet oikein ja innokkaasti. Oikealla suunnalla siis ollaan :) Tulokset löytyy Jopon tokotulokset sivulta.

Tässä vielä video kokeesta lukuunottamatta paikallaoloa:

2 kommenttia:

  1. Heipä hei! Sattumien kautta päädyin tänne teidän sivulle, näyttääkin olevan "tuttu" koira ja ohjaaja kyseessä. Kävin silloin viime vuoden lopulla Sarin kanssa Petillä koiria katsomassa ja olit Jopon kans myöskin siellä -mikäli muistuu yhtään mieleen :)

    VastaaPoista
  2. Juu täällähän me :) Kyllä muistuu mieleen.

    VastaaPoista