5.-6.4.2014 SPKL maalimies kevätleiri, Riihimäki

Olin ilmoittautunut Jopon kanssa SPKL:n maalimiesleirille lauantaille. Petti tuli meille, josta lähdimme ajamaan kohti Riihimäen kennelmajaa. Paikalle oli tullut myös muita tuttuja meidän ryhmäläisiä sekä beussituttuja. Paikalla oli yhteensä noin sata henkilöä, joista kolmisen kymmentä oli maalimiesoppilaita. Tapahtuma alkoi sillä, että koirien ohjaajat saivat valita ryhmän, johon menevät. Laitoin mut ja Jopon Juha Korrin vetämään ryhmään. Ryhmässä oli neljä maalimiesoppilasta, jotka tekivät treenit koirille.

Ensimmäisenä vuorossa oli aloittelevat koirat ja sen jälkeen kokeneemmat. Meidän ryhmässä oli aika paljon aloittelijoita, joten olimme Jopon kanssa loppupäässä. Päivä meni katsellessa ja kuunnellessa erilaisia treenejä sekä treenien purkuja. Nämä olivat mielestäni opettavaisia myös muillekin kuin oppilaille. Kaikki koirakot pääsivät treenaamaan kahteen kertaan. Jopon treenin teemana oli enemmän asennetta haukkuun, jota ei saavutettu tällä kertaa. Mutta kuten kouluttaja totesi; treenit eivät olleet huonoja, nyt tiedetään, miten siinä ei onnistuta, joten pitää miettiä jotain muuta :) Minulta kysyttiin, että olenko tulossa sunnuntaina. En ollut alun perin ilmoittautunut sunnuntaille, mutta nyt jäin miettimään, jos kuitenkin tulisin.

Niinhän siinä kävi, että lähdin sunnuntai-aamusta ajamaan kohti kennelmajaa Jopon kanssa. Sunnuntaina ensimmäiseksi kokoonnuttiin kaikki halliin ja kysyttiin, onko paikalla koiria, joilla voi tehdä kolmosen kisaliikkeet. Kauhean monta kättä ei noussut pystyyn, joten minä nostin käteni pystyyn. Meitä oli neljä koirakkoa, jotka tekivät maalimiesoppilaan kanssa kolmosen kisaliikkeet, kuten ne kokeessa tehdään.

Olimme Jopon kanssa toisena koirakkona vuorossa. Kyllä siinä ohjaajaa taas jännitti, kun yleisöäkin oli ihan kohtuullisesti :) Hyvin me siitä suoriuduttiin, tosin hallinta olisi voinut olla parempaa. Koira oli hieman vallaton osittain; yhdessä irrotuksessa jouduin antamaan kaksi käskyä ja piilolta sivulletulossa ei tullut ekalla käskyllä sekä muutamia pienempiä kohtia. Kun kaikki neljä koirakkoa oli tehnyt kisaliikkeet ja palautteet annettu maalimiesoppilaille, jatkettiin samoissa ryhmissä kuin lauantaina.

Sunnuntai meni samoissa merkeissä kuin lauantaikin. Saatiin Jopollekin tehtyä onnistuneet treenit, kun muutettiin treenisuunnitelmaa; johan sitä asennetta saatiin esille :) Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niin myös tämä leiri. Olin mukana ensimmäistä kertaa maalimiesleirillä ja voin suositella osallistumaan sinne. Leiri oli hyvin opettavainen, kun oli mahdollisuus nähdä erilaisia koiria ja niiden treenejä. Rotukirjo oli myös laaja, mikä toi myös kivan lisämausteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti