10.-11.5.2014 Tottis- ja suojeluleiri Vähikkälä

Mentiin Jopon kanssa tottis- ja suojeluleirille Vähikkälään. Sinne oli tulossa myös Sari ja Tytti meidän ryhmästä sekä Elisa ja Marjukka beussien kanssa. Muut osallistujat olivatkin vähemmän tuttuja. Saavuimme Jopon kanssa leiripaikalle lauantaiaamuna aamupalalle. Samalla jaettiin ryhmät, harmittavasti olin eri ryhmässä Elisan ja Marjukan kanssa. Kouluttajat, Esa Tapio suojelussa ja Jan Vartiainen tottiksessa, pitivät alustuksen koulutuksiin. Meillä oli lauantaina vuorossa purut ja sunnuntaina tottis.

Ensimmäiseksi pystytimme piilot kentälle, kenttänä toimi heinäpelto, joka oli muhkurainen ja pehmeä. Pelkkä kävely tuntui jo raskaalta, saati sitten koiran siinä juosta. Aloitimme käymään koirakoita läpi ikäjärjestyksessä. Näin ollen Jopon kanssa oltiin aika loppupäässä, kun vanhimpien joukossa oltiin :) Samassa pururyhmässä oli myös Pia ja briardi Pätkis (Tosselin Ou-Nou Haisuli). Oli oikein mukavaa nähdä myös serkkurotu työn touhussa.


Jokaisen koirakon treeni purettiin ryhmän kanssa Esan johdolla. Uusia termejä tuli tutuksi :) Meidän vuoro tuli Jopon kanssa. Halusin ottaa piilonkierrot ja vartiointia. Vein Jopon aloituspisteeseen ja ajattelin vain itsekseni, että mitähän tästä tulee. Jopo yllätti, se kiersi sekä tarkisti kaikki piilot. Hallinnassa ei ollut ongelmaa vaan oli ohjattavissa. Olen huomannut aikaisemminkin, että vieraalla kentällä se oikeasti tarkistaa piilot. Tästä tulikin uhkarohkea ajatus mieleen, että entä jos ei kävisikään ennen koetta harjoittelemassa piilojen kiertoa :) Saas nähdä. Loppuharjoitus meni myös suunnitelmien mukaan ja saimme uusia ajatuksia jatkoon treenamisessa. Toisella kierroksella otimme Jopolle myös hyppyjä. Siihenkin saimme uusia vinkkejä, joita voisi vielä kokeilla vaikka kysessä on jo vanha koira. Kait se vanhakin koira oppii uusia temppuja :)


Treenien jälkeen oli vuorossa perinteiseen leirityyliin saunomista ja nuotiopiiriä :) Siinä loppuilta menikin ja osittain myös yö höpistessä. Nukuttua tuli vaihtelevalla menestyksellä.

Sunnuntaiaamu alkoi aamupalalla ja siitä kohti tottiskenttää. Kävimme ensin läpi jokaisen koirakon suullisesti ja toiveet, mitä haluaa käydä läpi Janin kanssa. Halusin vielä lisää vinkkejä seuraamiseen. Meidän vuoro tuli ja jouduttiin palaamaan alkuun :) Eli perusasentoa ja yhtä kahta askelta palkka. Sain myös kuulla, että meillä on tottiksessa haukkumisen kanssa hallintaongelma. En olisi arvannutkaan :D Saimme tehtyä kaksi kierrosta reippaasti ja pääsin katsomaan toisen ryhmän purutreenejä.

Elisa ja Hertta (Carnimiries Heartbreaker) olivat vuorossa sopivasti ruokailun jälkeen. Kentälle tultiin oikein vauhdilla ja siitä jatkettiin oiken vauhdikkaasti eteenpäin. Hertta oli oikein täpäkkä ja hyvä narttu. Oli oikein mukava katsella Elisan ja Hertan treeniä. Tästä parista luultavasti kuullaan vielä tulevaisuudessa :)


Oli aika lähteä kotiinpäin ja sanoa heipat kaikille. Minulla oli oikein mukavaa ja hauskaa leirillä. Oli mukavaa nähdä muita beusseja sekä saada uusia tuttavuuksia. Kiitos kaikille leirin järjestäjille etenkin Sadulle sekä suuri kiitos kouluttajille! Toivottavasti ensi kerrankin saan kutsun ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti