18.5.2014 Ryhmänäyttely Riihimäki

Olin ilmoittanut Jopon ryhmänäyttelyyn Riihimäelle, kun tässä lähellä oli. Tuomarina oli belgialainen Roger van Hoenacker ja kolme muuta beussia oli tulossa myös samaan näyttelyyn. Sain tietää, että yksi niistä oli nuortenluokan narttu, yksi veteraani uros ja yksi avoimen luokan uros. Olin pyytänyt Elisaa esittämään Jopoa, koska Jopo esiintyy paremmin Elisan kuin minun kanssani :) Kehä oli laitettu alkavaksi kello 12:00 jälkeen. Ennen beusseja kehässä oli kelpiet.

Päivästä oli tulossa kuuma; aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Löysin näyttelypaikan eksymättä. Elisa tuli myös samoihin aikoihin kanssani. Annoin koiran ja koiran paperit Elisalle, minä sain ensimmäistä kertaa esittää koetoimisijakorttia, jolla pääsin näyttelyyn sisälle :) Löysimme beussien kehän ja menimme Jalosten viereen odottamaan kehää alkavaksi. Kävin antamassa Jopon hammastodistukset kehäsihteerille, joka sanoikin, että ei tiedä, miten ko. tuomari suhtautuu hammastodistuksiin, kun ei niitä vielä ollut. Elisa meni harjoittelemaan Jopon kanssa esiintymistä, virtaa kuulemma riitti. Onneksi ei heti tarvinnut kehään mennä vaan odoteltiin jonkin aikana, Jopokin ehti rauhoittua sillä aikaa.


Beussien kehä alkoi tuomarin pienen tauon jälkeen. Ensimmäisenä oli vuorossa avoin uros Pikkujalon Flat Call. Tuomari tutki ensin koiran ja sen jälkeen juoksutti kolmion. Flaksi esiintyi hienosti ja tuloksena ERI ja SA. Seuraavana oli vuorossa veteraaniluokassa A'Baro des Matins de l'Abbe Rozier. Samat muuvit kuin edellisen kanssa. Baro sai myös ERI:n ja SA:n lisäksi siitä tuli ROP-VET. Paras uros kehässä Flaksi vei voiton ja sai sertin. Vuorossa oli nuortenluokan narttu Hit du Jardin d'Elisée. Hitille tuloksena myös ERI ja SA. Seuraavana oli vuorossa Jopo. Tuomari mittasi Jopon, näyttikö sitten niin isolta Hitin jälkeen, jonka tuomari myös mittasi. Arvosteltuaan Jopon tuomari juoksutti kolmion. Jopo juoksi mielestäni hyvin Elisan kanssa. Tuloksena ERI ja SA. Vuorossa oli paras narttu kilpailu Hitin ja Jopon kesken. Minua niin jännitti kehän ulkopuolella. Tuomari juoksutti kumpaakin yhtä aikaa ja laittoi Jopon ykköseksi. Näin ollen Jopo sai kolmannen serttin ja siitä tuli Suomen Muotovalio! Jihaaa!


Olin niin fiiliksissä, että unohdin, että jäljellä oli vielä ROP-kehä. Flaksi ja Jopo kilpailivat siinä. Tuomari juoksutti koiria ja oli hieman epäreilua Flaksille juosta vierekkäin Jopolla ollessa juoksut. Hieman Flaksi kampesi kohti Jopoa. Tuomari asetti Jopon ROP:ksi ja näin ollen Flaksi oli VSP. Tällä ei ollut minulle enää merkitystä, koska Jopo oli saanut serttin :) Olin täpinöissäni kehän jälkeen, jotta en meinannut pysyä nahoissani. Sain kerättyä tavarani ja lähdimme Elisan kanssa etsimään vettä koirille. Elisa lähti kohti omia menoja ja minä jäin lunastamaan palkinnot ja selvittämään monelta alkavat isot kehät. Ne olisi alkaneet vasta puoli neljän jälkeen, mutta en voinut jäädä niihin, kun minulla oli menoa. Kävin ilmoittamassa toimistoon, että en jää isoon kehään ja lähdin kotia kohti.

Kiitos Elisa Jopon esittämisestä!

Pakollinen poseerauskuva palkintojen kanssa :)

2 kommenttia: