2.5.2015 Paimennuspäivä Somero

Olimme ilmoittautuneet Somerolle paimennuspäivään; Vesa ja Reippa koirakkona ja minä kuuneluoppilaana. Heidi ja Indi tulivat myös mukaan. Lisäksi paikalla oli yksi bordercollie ja kymmenkunta beussia. Harmittavasti henkilö, joka järjesti paimennuspäivän, oli sairastunut eikä päässyt tulemaan. Vesa ja Reiska olivat ensimmäisenä. Reippa oli ensin liinassa, mutta veto oli siinä aikamoista, joten kouluttaja sanoi Vesalle, että päästää liinasta irti. Koiran ilme ja tahti muuttui, kun pääsi vapaaksi. On se hienoa nähdä, miten paimennusvaistot ovat vielä tallella. Reippa oli ilmiömäinen lampailla. Onhan se muutaman kerran ollut aikaisemminkin, mutta aina se osaa yllättää.

Nallikallion Laukanlahja paimentaa
Reipan jälkeen vuorossa oli beussit. Indi oli viimeisimpien joukossa. Välillä kävimme syömässä oikein runsaan ja herkullisen lounaan. Indin vuoro oli ruokailun jäkleen, hieman jännityksellä odotin, mitä Indin ja lampaiden kohtaamisesta tulee, mutta Indipä yllätti. Se oli oikein taitava eikä yrittänyt rynnättä lampaita kohti. Koluttaja jopa käski Heidiä ottamaan liina kokonaan pois Indiltä. Indi osasi käyttäytyä rauhallisesti lampaiden kanssa, välillä meinaisi vauhti kiihtyä, jos joku yksittäinen lähti omille teilleen. Tämä käsittääkseni on lunnollista aloitteleville koirille, koska niillä ei ole osaamista siitä, mitä "eksyneelle" pitäisi tehdä.

Indin jälkeen oli vielä pari koirakkoa ja sitten oli taas Reipan vuoro. Toisella kerralla Reippa teki ajoa sekä flankkausta. Reipalla meinasi välillä hieman palaa pinna ja kouluttaja sanoikin, että tuo on aika "simputtamista" koiralle, joten hän ehdotti, että Vesa tekisi Reipalle lampaiden hakua. Vesa ei ollut aikaisemmin tätä tehnyt. No mitäpä siitä sanoisi, että hyvin Reippa suoritui tehtävästä. Katsotaan, jos Vesa ja Reippa jatkavat vielä paimennusta, kun Reiska on siinä niin lahjakas.

Ennen Indin vuroa kävi ison laitumen, jossa me katsojat olimme, lampaat moikkaamassa meitä. Indillä meinasi kuppi mennä nurin ja jännityksellä odotin vaikuttaako tämä Indin mielentilaan itse aitauksessa. Mutta ei mitä, Indi oli kuin vanha tekijä. Päivästä jäi oikein hyvä mieli ja taisi paimennuskärpänen purra myös Heidiä :) Kuvia päivästä löytyy: http://mimma.kuvat.fi/kuvat/Paimennuspäivä+Somero+2.5.2015/

Tomeran Indi paimentamassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti