6.-7.6.2015 Who Bites The Best, Kirkkonummi

Kirkkonummella järjestettiin rotujen välinen suojelukilpailu Who Bites the Best. Olin lupautunut töihin kenttähenkilöksi, kun emme Jopon kanssa osallistuneet kilpailuun. Tämä tuli hieman liian nopeasti pennun jälkeen. Olisi ollut hyvää harjoitusta itselle tulevia koitoksia varten. Ranskalaisista roduista oli saatu joukkue kassaan, jossa oli kaksi beussia, briardi ja bouvier.

Työntekijöiden piti olla kisapaikalla lauantaiaamuna kahdeskalta. Minulla oli Pösö mukana, jolle otin boksin mukaan. Sain boksin sijoitettua katoksen alle, jotta olisi suojassa eikä aurinko paista suoraan kohti. Pösö sai hengata meidän kanssa, kun odotimme muita paikalle. Johan sille rapsuttelijoitakin löytyi. Aika meni nopeasti ja minun piti mennä asemiin henkilöryhmään. Pösön laiton boksiin odottamaan siksi aikaa.

Ensimmäisessa tottisparissa oli myös Tanja ja Yeff. Joitain liikevirheitä heillä tuli ja Yeff haukahteli seuraamisessa, joka pudotti pisteitä. Samassa ryhmässä oli myös Terhi ja Argo. Argo teki nättiä tottista, mitä nyt eteenmenossa beussimaisesti keksi omat kuviot suorittamalla A-esteen ja menemällä maahan esteiden luokse.

Argo luoksetulo
Päivä jatkui puruosuuksilla, jolloin minun ei tarvinnut olla kentällä. Kävin ottamassa Pösön boksista, se tosin veteli sikeitä siellä, kun menin hakemaan sitä. Hengailtiin Krissen, Mian sekä Tytin kanssa nurmikolla ja katseltiin C-osia. Tanja ja Yeff saivat riittävät pisteen C-osasta, mutta harmittavasti Argolla meni pisteen nollille, pitkänliikkeen uudelleen hyökäyksen takia. Bouvier teki hienot purupisteet 90 pistettä. Väliajalla oli belgianpaimenkoira malinois Paulin synttärikakut ja kuohuviinit. Toki päivänsankari pääsi kentällekin tekemään purua. Onnea Paulille!


Jäljellä oli vielä toinen ryhmä koirakoita, jotka suorittavat ensin tottiksen ja sitten purut. Meillä oli hienot kuviot henkiöryhmässä, että ei ole toisia nähty. Mentiin jonossa jokainen omalle paikalleen ja poistuttiin jonossa pois :) Katsoin vieä toisen ryhmän purut ja sitten lähdettiin Hannan kanssa kohti Pettilää. Siellä Pösö vielä riehui koko illan Villan kanssa. Mahtoi toista väsyttää päivän jälkeen.

Sunnuntaina lähdettiin Petin kanssa yhdessä pelipaikalle. Samat kuviot toistuivat kuin lauantaina. Pösö oli niin väsynyt, että kun päästin sen maahan, meni se suoraan nukkumaan mun tavaroiden sekaan. Meitä oli henkilöryhmäläisiä kuusi, joten pystyin ottamaan kuvia, kun minua ei tarvittu henkilöryhmässä. Briardi suoritti ranskalaisista sunnuntaina tottiksen. Hienosti se menikin, mutta ohjaaja keskeytti tottiksen jälkeen, epäillen, että koiralla oli kipuja selässä, kun ei tehnyt hyppyjä normaalisti. Näin ollen emme nähneet briardia puruissa. Harmi, sillä lopputuloksissa ei ollut kuin 33 pistettä toiseksi tulleisiin saksanpaimenkoiriin. Ranskalaiset sijoittuvat joukkeissa kolmanneksi. Kaikki tulokset löytyvät: http://kayttobelgi.info/tulospalvelu/tulospalvelu_ipo.php

Kuvia tulikin napsittua reilu 800 kappalettajotka löytyvät: http://mimma.kuvat.fi/kuvat/Who+Bites+the+Best+6.-7.6.2015/ Pösö oli reipas pikku penneli isoissa karkeloissa. Toivottavasti tämä jää perinteeksi, jos vaikka joskus pääsisi osallistumaan Pösön kanssa. Täpäkkä pikku penneli tuo on ja sen saivat kokea myös Sari ja Petti :) Oli oikein ilo olla mukana toteuttamassa tätä tapahtumaa ja näillä näkymin jatkoa saadaan ainakin ensi vuonna.

Pösö kisaturistina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti