25. ja 27.4. Tottikset, purut ja jälki

Jopokin pääsi tositoimiin mammaloman jäljiltä. Käytiin ottamassa tottikset ja purut torstaina. Olin koiraan enemmän kuin tyytyväinen. Seuraamisessa pää pysyi ylhäällä ja täyskäännökset olivat tiivitä. Istuminen ja maahanmeno olivat älyttömän nopeat. Luoksetulon tein pitkältä matkalta ja siinäkin tuli täysiä luokse loppuun asti ja liinat kiinni ihan viime metreillä ja eteen istumaan ilman törmäystä. Tähän oli hyvä lopettaa tottikset.

Puruista taukoa ehti tulla noin viisi kuukautta. Ilmeisesti se oli tehnyt hyvää Jopolle. Teimme suhteellisen kevyet treenit Jopolle. Ekalla kiekalla muutama piilolle lähetys ja haukkuminen siinä piilolla ja sivulle tuloja piilolta. Piilolle menot olivat puhtaat, haukkuminen puhdasta ja asenteikasta. Viimeisellä kerralla meni piilolle niin kovaa, että piti mennä kylkimyyryä osan matkaa, kun ei enää pysynyt takapää mukana :) Ensimmäisessä sivulletulossa piti huomauttaa, mutta toisella jo muistikin tulla heti ensimmäisellä käskyllä. Sen verran oli unohtunut tauon aikana :) Tokalla kiekalla otimme hyppyjä kolmiotyynyyn, jotka onnistuivat oikein hyvin. Olin oikein tyytyväinen Jopon torstain treeneihin. Ne olisi voineet mennä ihan penkin alle, varsinkin purujen osalta, jos Jopo olisi ollut liian innokas. Nyt kuunteli ja oli kuulolla mutta silti energinen ja asennetta löytyi.

Lauantaina tein Jopolle jäljen kultivoidulle multapellolle. Tarkoituksena oli tehdä motivaatiojälki tauon jälkeen. Siitä tuli noin 200 askelta pitkä, makupaloja paalulla sekä makupalakasoja jäljellä. Jäljen päässä oli pallo eikä esineitä ollut lainkaan. Jopo jäljesti jäljen hyvin: matallalla nenällä ja hyvällä rytmillä. Pari kertaa tarkasti jäljen ulkopuolelle, mutta palasi heti itsenäisesti takaisin. Ajoi jäljen hyvin loppuun asti ja törmäsi palloon. Voi sitä riemua, kun tajusi mikä siellä oli :)

Ei voi olla kuin tyytväinen näihin kaikkeen kolmeen treeniin. Tästä on hyvä jatkaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti