23.-24.9.2017 Tomeran leiri Västankvarn Inkoo

Meidän oli tarkoitus Petin kanssa mennä Tomeran -leirille jo perjantaina, mutta työkiireiden takia menimme vasta lauantaiaamusta. Menin perjantaina yöksi Petille, jotta ei tarvitse herätä niiiiin aikaisin. Jouduin ottamaan Reiskan mukaan, kun Vesa oli kavereineen käymässä syysretkellä Roomassa. Jopon jätin Marikan hellään huomaan. Auto oli pakattu taasen aivan täyteen tavaraa, miten paljon sitä tarvitsee tavaraa yhdeksi viikonlopuksi, mutta piti varautua sadekelistä aurinkoon.

Lauantaina oli tarkoitus aloitella maastoilla kymmenen aikaan, ennen sitä oli aamupalaa tarjolla. Meille tuli peltojäljelle kouluttamaan Holger "Hodi" Palomäki. Hodi on ollut aikaisemminkin Tomeran leireillä kouluttamassa. Meitä oli jäljellä lauantaina viisi koirakkoa. Pösö oli pellolla pidemmälle edennyt; muille tehtiin namisuorat. Pösöllä aloitettiin taasen peruslaatikosta, jossa oli kolme suoraa ja kaksi esinettä. Ensimmäinen ja viimeinen suora olivat 200 askelta pitkiä.

Ajettiin namijäljet ensimmäisenä, jonka jälkeen ajoimme Pösön jäljen. Puhuimme etukäteen, että Pösöltä pitäisi saada hieman vauhtia pois, koska mennä kohottaa jälkeä aika vauhdikkaasti. Hodi otti liinan käteen ja ohjasi Pösöä jonkin matkaa. Saatiin Pösön vauhtia rauhoitettua ja samalla Pösö tarkensi sekä syvensi nenää eli sama efekti tapahtui kuin pari viikkoa sitten Titan auttaessa. Kulmissa, joissa on ollut pyörimistä kesällä, ajettiin ilman pyörimistä. Esineetkin Pösö ilmaisi ja olin oikein tyytyväinen. Tiesin sen, että kun Pösön vauhtia saa pois se vaikuttaa tarkkuuteen ja nenän syvyyteen.

Kuva Petti Salonen
Kävimme välissä syömässä ja jatkoimme jälkiä toisella kierroksella. Samalla teemalla jatkettiin, mutta nyt tein neljä suoraa ja yksi esine jäljen loppuun. Pösö ajoi tosi hyvin tämän jäljen: rauhallisesti, keskittyen, tarkasti ja syvällä nenällä. Se oikeasti teki töitä! Ai että olin onnellinen, ehkä tästä meidän jäljestä vielä tulee jotain, kunhan nyt osaisin vain viedä koiraa oikein eteenpäin. Pösön jäljen jälkeen Hodin koira Lycos näytti vielä taitojaan. Ei voi muuta kuin ihailla, miten hienosti se ajoi jäljen. Siinä on tavoitetta meille! Ehdimme vielä ennen saunaa käydä tottistelemassa.

Kuva Hannele Rontu
Saunottuamme jatkoimme iltaa jutellen pikkutunneille asti :) Mitä muutakaan sitä voi, kun porukka on niin huippua, että ei malta edes mennä nukkumaan. Aamulla jatkoimme harjoituksia kymmeneltä. Tein Pösölle jäljen, jossa oli yhdeksän kulmaa; teemana oli kulmat. Jälkeä tehdessä huomasin, että viimeisen suoran kohdalla alustassa oli vaihtelua; heinää ei ollut tasaisesti joka kohdassa ja se oli osittain kuivaa. No ei auttanut kuin polkea jälki siihen ja katsoa miten käy. Jälki ehti vanheta reilun tunnin ennen kuin ajoimme sen. Pösö ajoi hyvin ja keskittynesti, viimeisellä suoralla tuli hankaluukisa alustan takia. Siitä kuitenkin selvittiin loppuun asti ja en voinut olla kuin tyytyväinen koiraan. Pösön jäljen jälkeen menimme syömään. Kävin ruokailun jälkeen vielä katsomassa Hodin ja Lycoksen jäljen. Se oli kyllä hieno jälki taasen.

Kuva Petti Salonen
Palasin leiripaikalle siivoamaan oman huoneen ja pakkaamaan kamat autoon. Autoin Pettiä vielä paikan kuntoon laitossa. Näin se oli aivan ihana viikonloppu huippuporukassa ohi. Kiitos kaikille leiristä ja Hodille meidän kouluttamisesta pellolla!

Kuvia löytyy: https://mimma.kuvat.fi/kuvat/Tomeran+leiri+2017/ sekä https://fusca.kuvat.fi/kuvat/Beauceron/Tomeran+leirit/Tomeran+leiri+2017/ ja https://www.facebook.com/pg/TomeranBeauceron/photos/?tab=album&album_id=1468874146482151

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti