9.-10.9. 2017 Suomen Beauceron Ry:n syysleiri

Lähdin aamulla kukonlaulun aikaan ajamaan kohti Inkoon Västankvarnia Pösön kanssa Suomen Beauceron Ry:n leirille. Olin ilmoittautunut peltojäljelle, jossa kouluttajana oli Titta Järvenpää. Titta on ollut aikaisemminkin kouluttamassa yhdistyksen leirillä. Leiri alkoi aamupalalla ja siitä maastoihin (haku ja peltojälki) kymmenen maissa. Saavuin paikalle puoli ysin aikaan, aikaa oli hyvin haukkasta palasta ennen maastoon menemistä. Kävimme läpi ensin koirakot; minkä ikäisiä koiria oli ja millä tasolla koirat olivat. Meitä oli yhteensä seitsemän koirakkoa; koiria oli aloittelijoista jo pidemmälle edenneisiin.

Pösön ensimmäinen jälki oli peruslaatikko; kolme suoraa ja kolme esinettä. Sää ei ollut mikään kaikista mukavin; satoi vettä sekä oli melko voimakas tuuli. Jälki ehti vanheta noin tunnin ennen kuin lähdimme ajamaan sitä. Ensimmäinen suora oli jotain ihan kauheeta; Pösö ei päässyt rytmiin oikein yhtään ja nosti välillä päätä ja haisteli ilmasta kaverin jälkeä, josta sivutuuli sopivasti toi hajun. Saatiin taiteiltua eka suora läpi ja toisella suoralla hieman paransi, kun oli myötätuuli. Kolmas suora oli jo ihan kohtuullista jäljestämistä, mutta yksi esine jäi ilmaisematta. Jäljen jälkeen ajattelin, että ei tästä taas tule mitään. Titta lohdutteli, että ei tarvitse masentua, olosuhteet olivat vaikeat kokemattomalle koiralle. 

Kaikki koirat ehtivät ajaa jäljet ennen ruokailua. Teimme treenisuunnitelmat koirille ennen pellolle menoa. Pösölle tehtiin samankaltainen kuin ensimmäinen jälki; erona se, että Titta teki toisella liinalla pientä painetta Pösölle. Tämä auttoi; Pösö tarkensi jäljestämistä, vauhtia ei ollut enää niin paljon sekä nenä pysyi syvemmällä. Lisäksi Pösö ilmaisi kaikki esineet eikä ylittänyt niitä. Ajoimme muiden koirien jäljet sekä Titan Fannille tein jäljen myös. Fanni puksutti menemään tasaisen varmasti, kyllä se on hienon näköistä, kun koira osaa. 

Sauna teki hyvää koko päivän vesisateessa vietettyä. Iltapäivällä sade hieman hellitti, mutta kyllä olo oli aika kostea päivän jäljiltä. Saunan jälkeen olo oli todella väsynyt eikä sitä kauaa jaksanut valvoa, kun nukkumatti kolkutteli unikuville. Nukuin Elisan kanssa samassa huoneessa ja meillä oli molemmilla koirat sisällä; Pösö oli häkissä. Tytöt muistivat toisensa oikein hyvin eikä tullut mitään sanomisia häkin läpi.

Aamupala oli sunnuntaina kasista ysiin ja kympiltä maastoon. Sää ei näyttänyt paljoa paremmalta kuin lauantaina, tosin vettä ei tullut niin paljon kuin edellisenä päivänä. Yksi koirakko ei päässyt sunnuntaina paikalle, joten meitä oli vain kuusi sunnuntaina. Pösölle tein hieman pidemmän jäljen, jossa oli enemmän kulmia kuin kaksi. Kesken jäljen huomasin, että uuups tuossa taitaa mennä meidän edellisen päivän jälki ristiin tämän jäljen kanssa. Ei siinä voinut tehdä mitään kuin jatkaa askeltamista jäljen loppuun.

Jälki ehti vanheta varmaan yli tunnin, kun ajoimme muiden jälkiä ennen Pösön jälkeä. Strategia oli sama kuin eilen toisella jäljellä; Titta antoi pientä painetta toisella liinalla. Pösö oli vielä parempi kuin lauantain viimeisellä jäljellä. Pösö oli keskittynyt sekä ilmaisi kaikki esineet ja kulmat meni ilman pyörimisiä. Tultiin siihen meidän jälkien risteämiskohtaan ja siinä tarkisti toisen jäljen, mutta jatkoi oikeaa jälkeä eteenpäin, huh helpotus. Olin oikein tyytyväinen Pösön jälkeen. 

Kun kaikki koirakot oli ajaneet jäljet, oli aika palata siivoamaan huone ja laittamaan muut paikat kuntoon. Hakuporukka oli lähtenyt tekemään esineruutua, jonne minäkin menin siivouksen jälkeen. Sarin kansa oltiin puhuttu, että otetaan purut vielä Pösölle ennen kotiin lähtöä. Hakuporukka sai esineruudun valmiiksi ja menimme Sarin kanssa kentälle ottamana purut, jonka jälkeen lähdimme ajelemaan kotiin päin.

Kiitos kaikille leiriläisille ja erityisesti Titalle, joka tuli meitä kouluttamaan! Onnea Titalle, joka teki Fannin kanssa FH1 koulutustunnuksen täysillä pisteillä! Hurja putki teillä päällä jäljellä! Kuvia ei tällä kertaa tullut otettua sateen takia :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti