7.10.2017 Koirajuoksun ja yhden koiran kärryluokan SM-kilpailu

Vesa oli ilmoittanut itsensä ja Indin (Tomeran Indie) koirajuoksun SM-kilpailuihin veteraaniluokkaan. Harmittavasti viestijoukkuetta ei saatu koottua beusseista sunnuntaille. Vesa ja Indi olivat harjoitelleet yhdessä noin neljä kertaa. Indi tosin on vetänyt Heidin kanssa aikaisemmin eli vetohommat oli tuttu juttu Indille. Vesa on juossut pitkin kesää ja syksyä ilman koiraa, joten peruskunto pitäisi olla kunnossa :) Samassa luokassa oli myös toinen beussi mukana. Osallistujia oli viisi miesten veteraanisarjassa ja Vesan tavoitteena oli pitää beussi takana, koska uskoi, että seisojia ei olisi mahdollista voittaa. Mutta mutta Mika ja Fala olivat juosseet kovia aikoja sekä olleet EM-kilpailuissa edustamassa Suomea.

Indi tuli meille jo perjantai-iltana, kun Heidi joutui olemaan töissä harmittavasti lauantaina. Lauantai aamuna Vesa lähti Indin kanssa ysiksi kisapaikalle ilmoittautumaan ja kuuntelemaan rataselostuksen. Heidän startti olisi vasta yhden jälkeen, joten Vesa tuli välillä käymään kotona, kun välimatkaa oli vain 15 minuuttia autolla ajaen. Vesa käytti Indin verryttelylenkillä metsässä ennen kisapaikalle uudestaan lähtöä. Meillä oli strategiana se, että Vesa menee kahdestaan Indin kanssa ennen lähtöä kisapaikalle ja minä tulen perässä niin, että Indi ei näe minua, jotta ei jää haaveilemaan minun perääni vahingossakaan.

Vesa ja Indi lähdössä
Saavuin kisapaikalle hieman ennen yhtä. Vesan ja Indin startti oli 13:01, harmittavasti edellinen lähtijä oli jäänyt pois ja väli edelliseen lähtijään oli kaksi minuuttia. Vesan ja Indin perässä lähtee Mika ja Fala. Näin Vesan ja Indin lähdön; Indi starttasi hyvällä vedolla ylämäkeen. Lähdin kävelemään kohti maalia. Falan Päivi tuli myös maaliin vastaanottamaan Mikaa ja Falaa maaliin. Ei kauaa mennyt, kun Vesa ja Indi jo näkyi loppusuoralla. Sieltä ne pinkoi naru kireällä, minkä kintuistaan pääsi. Maaliin päästyään otin Indin Vesalta, jotta Vesa pääsee vetämään henkeä.


Siinä ihmettelimme, että mikähän se aika mahtoi olla. Vieressämme oli mies, joka sanoi, että aika oli 7:17 ja sijoitus tällä hetkellä toinen. Me oltiin, että mitä ei voi olla totta! Ainoa, joka oli tulematta maaliin oli Mika ja Fala eli pari saksanseisojaa on jäänyt näin ollen taakse. Ei mennyt aikaakaan, kun Mika ja Fala tulivat maaliin ja minusta tuntui, että tulivat nopeammin kuin minuutin jäljessä Vesaa ja Indiä. Samainen mies, joka kertoi meille Vesan ajan, sanoi, että Mikalla ja Falalla on sama aika eli 7:17. Ei voi olla totta, että molemmilla beussijuoksijoilla on sama aika ja näin ollen jaettu toinen sija! Beussit rokkaa 💪

Vesa ja Mika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti